"..aku mahu jadi lebih baik walaupun tidak bisa padamkan kesalahan-kesalahan masa lalu.."~Aini Amirah
Amira :): Lurus bendul? =,=

Wednesday, 16 November 2011

Lurus bendul? =,=

asalamualaikum, saya rasa tidak puas hati kpd manusia2 kejam yg ada disekeliling saya. Sape yg lurus
bendul? saya lah orang nye. -,- ape? knp saya lurus bendul? hmm.. mungkin tuhan dah adi kan aku mcm nie. bersyukur lah ade org yg lurus bendul mcm saya kat dlm dunia nie. seriously org2 mcm nie baik. ape orang suruh buat, semua dia buat. betul kan? tapi jgn lah cakap orang yg jenis straight nie 'org suruh mkn *tutt* pon dia makan' tak ke kurang ajar nama nya? orang yg bendul nie bkn nya gila atau tak betul pun sampai org suruh makan *tutt* pon dia makan! dia still ade akal fikiran yg waras dan masih normal. orang tu lah yg gila suruh orang makan *tutt* -,- betul?

ok saya pun malas nak membebel panjang sangat. cuma sedarlah wahai manusia. manusia yg lurus bendul nie tak bodoh. dia buat semua apa yg disuruh. mcm hamba kan? memang pun -,- (tu ape yg aku rasa dari kecik sampai lah sekarang) orang lurus bendul selalu dibuli. contohnya saya lah. jadi mangsa buli. -,-

ok..ape yg saya rasa nie hidup memang tak adil. kenapa saya terlalu baik? first, saya seorang yg jenis menghormati orang tua. ape2 kerja yg disuruh, semua saya buat. walaupun kadang2 dlm hati nie ade jgk rasa tak puas hati sbb bile aku dah buat kerja, nak complain macam2 lepas tu nak membebel tak habis2.maybe kalau orang lain yg ganti tempat saya, dah lama dia maki hamun org yg banyak complain tu. kan? dalam hati selalu cakap, 'takpee..sabar~' :)

second, bile ade orang yg tak percaya kan saya dan suke menyusahkan saya. haihh... saya tak tahu lah mcm mana boleh tahan dgn manusia mcm tu. bile aku dah cakap sesuatu tu, percaya lah. FAKTA beb.. buat ape nak tipu. lu tak percaya sudah le. pergi cakap dgn orang lain. tak payah cakap dengan aku lahh. -,- lagi satu.. ini manusia yg bagai takde hatiperut ke? -,-.  time2 aku penat, dah baring atas katil dah nak lelap kan mata, kau panggil aku suruh selesai kan masalah laptop nie ape entah masalah nye. haihh.. saya pun dgn hati yg semakin membengkak nie pun bangun dari katil yg empuk tu, pegi lah selesaikan masalah tu. baru lah tido. cuba bayangkan bila anda berada di dalam situasi yg telah pun saya cerita kan tadi. sanggup kah anda bangun dari katil apabila badan terlalu letih? pergi selesai kan masalah yg tak seberapa penting tu. kalau ibu atau ayah kite takpe lah. sebab tak baik kite ingkar arahan diorang kan? ini takde pertalian darah langsung. -,-

p/s: kpd anda diluar sana tolong lah. hormati satu sama lain. kite manusia biasa ade hati dan perasaan jgk. jgn menzalimi orang lain.. =,=

2 comments:

  1. kes bibik ade, kes makcik aini yg duduk kat flat danau kota yg aini ckp hri tu pun ade. -,-

    ReplyDelete