"..aku mahu jadi lebih baik walaupun tidak bisa padamkan kesalahan-kesalahan masa lalu.."~Aini Amirah
Amira :): 1 June 2011, Wangsa Walk Gath. :)

Wednesday, 1 June 2011

1 June 2011, Wangsa Walk Gath. :)

Assalamualaikum semuaa.. tak jawab dosa jawab sayang. hehe hari nie hari yang menyeronokan. pergi wangsa walk dengan asmaa,hajer, and syed(adik asma). asma cakap mak hajer hantar and kena stangby dari rumah pukul  9.30am. aku plak dah tido mati bangun pon pukul 9.00am. ibu kejutkan pukul 9. dah la tido mati terlepas solat subuh pulak tu! -,-" yg pelik nyaa aku nie tido mati, tapi ibu tarik selimut je dah automatik bangun g tengok jam! tak sempat ibu nak gerakkan. haha..then, ibu suruh aku tolong masak nasi jap. yelaa, sape tak sayang ibu kan. aku kan anak ibu takkan nak lawan cakap pulak. pukul 10pg mcm tu asma dgn hajer dah ade depan rumah masa tu aku tak mandi lagi dengan rambut serabai nyaa tak sikat lagi. aku pon dah kelam kabut sangat. mandi kerbau la nampak nyaa. lepas tu mak hajer hantar sampai wangsa walk. dah sampai tu terus g TGV cinemas la kan. beli tiket cerita kungfu panda 2 dengan cerita ape entah Diary of a wimpy kids. sumpah dua2 cerita nie BEST !!! tak rugi aku beli tiket wayang tadi. hehe.. lepas beli tiket g makan dulu. haihh, yg tak best nya kat wangsa walk tu takdee food court. kite lebih suke makan kat food court sebab ade banyak choice. tadi pon mula2 nak g makan royi boy je lepas tu subway pulak. lastly makan A&W je! -,-" then masuk panggung lampat 10minit. tengok cerita kungfu panda duduk deat kat depan sekali laa. best kelakar and sedih pon ade. cerita nie genere dye comedy,action je. sebelum nie aku tak minat langsung cerita action2 nie. suka lagi cerita cinta yg sedih2 and komedi je. tapi kungfu panda nie memang takbik SPING SPRING laa. action dye semua best sangat. aku pon, *whoaaaa <3 lepas dah habis tu pergi main bowling pulak. hehe..kali kedua aku main bowling. best lah jugak. score paling tinggi asma la. aku yg ke-2. aku bkn nye pandai sangat main bowling. sakit tangan aku dibuat nyaa. biasalahh, kanak2 istimewa mcm aku nie kan kidal. pegang bola pon guna tangan kiri. orang tengok pon dah tahu aku kidal kan. kidal2 pon tak masuk strike ponn. bola tu masuk longkang je ! boring main bowling. lepas tu g solat jap. lagi sekali masuk panggung lewat. haha, nak beli popcorn lagi..

Cerita Diary of a Wimpy Kid pulak memang best! best sangat2 boleh bagi 5 star nie. kelakar gilaa cerita tu. tergelak2 aku dlm panggung tu. hajer pon sama tapi gelak dye memang tak boleh nak cover. hehe.. kalau boleh nak tengok lagi sekali cerita tu. then dah habis cerita tu enjoy lagi laa. duit tak habis lagi kan. mula2 asma cakap nak g karoke. aku pon ok jelah. then rasa nak save duit nak main bowling lagi sekali lahh. tapi syed merajuk pulak nak karoke. huh..mula2 aku mcm tak suka je kena karoke sebab aku kan segan nak nyanyi2 nie.. then dah masuk dalam bilik karoke  tu nyanyi2 lah. mula2 aku taknak. tapi bila dah dapat mic tu, hah ambik kau, aku nyanyi puas2. haha..yg BEST nyaa suara hajer tu boleh pulak lagi kuat dari microphone yg aky nyanyi tu. sakit hati je. bukan suara aku tak boleh kuat lagi tapi...*cover suara, hehe. asma cakap, "TERBAIK.." hajer pulak, "suara aini sedap lah" wah2...tak percaya pulak aku. hehe..perasan kejap. haihh..masa karoke tu hajer dah menggila. aku pulak tak puas hati sebab apesal dengan mic nie? bila hajer nyanyi dengar pulak suara dye kat speaker tu. bila aku nyanyi suara aku tenggelam timbul je. haha... itu jelah cerita nyaa. malas nak cerita panjang2.kByee

No comments:

Post a Comment