"..aku mahu jadi lebih baik walaupun tidak bisa padamkan kesalahan-kesalahan masa lalu.."~Aini Amirah
Amira :): Eid Mubarak... :)

Thursday, 1 September 2011

Eid Mubarak... :)

hi, asalamualaikum. lama nyaa tak update blog yg tak seberapa nie. sebab? MALAS. cuma online blog je lepas tu tgk kwn2 update blog lebih2 lagi blog asma lah. (pembaca tegar blog asma hohoho) mcm biasalah raya tahun2 lepas sampai tahun nie bagi aku tak lah meriah sgt. maklum la, aku kan seorang yg pemalu,pendiam tak byk ckp lah dgn sedara mara2. mungkin org ingat aku sombong. hmm... sombong kot sbb aku tak friendly mcm HAJER. ahh, biarlah. raye nie duit raye pon kureng. haha... dah besar kan duit raye ade rm60++ je sikit. dulu masa kecik dapat beratus2 ringgit. takpe, alhamdulillah sbb ade jgk org nk bagi duit raye kan..

FIRST EID

pagi2 ade sedara dtg rumah nenek beraya lepas tu pegi rumah tok kat Silibin,ipoh perak.(sape2 yg tahu tu dekat dgn gugusan majoi laa). setiap tahun dari aku kecik sampai besar raya pertama mesti pegi rumah tok. kalau tak pegi tu memang tak sah laa. kat sana family memang ramai lah. tapi banyak family tiri la.(malas nk cite fhm2 jela) boring raya raya raya, lepas tu balik rumah nenek. malam tu pegi rumah sedara. itu je. bosan kan? mood raya memang hilang laa. lepas tu ade ambik gambar ramai2. tapi nie baru sikit tau. ade lagi byk yg tak balik kampung BIG family hoho...


SECOND EID

raye kedua pegi kampung arwah moyang? atok kite punya mak lah. aku panggil moyang je. meninggal pada tahun 2004. masa tu aku kecik lagi. selalu pegi rumah moyang. tu dulu laa. sekarang setahun2 sekali je. rumah nie memang betul2 kampung style lah. suke sangat. byk barang2 antik dlm tu. bukan senang nk cari brg2 antik nie.

nie haa rumah nye.. hihi

ehem, masa raya aku paling suka pegi sini lah. bkn sebab dpt jumpa HUT/HUD. sebutan dye bukan mcm pizza HUT tu tau! XD jgn salah faham. baca nie, a...e...i...o...U<-- sebut nie. faham? hehe. aku tak tau lah nama dye ape sebab kenal dye masa kecik dulu slalu main2 dgn dia. masa kecik dulu main kejar2 tu semua biasalah tak mature lagi takde lah segan2. sekarang dah besar mesti lah malu. nak tegur pun tak. setakat buat muka takde perasaan mcm asma je. haha.. ingat lagi masa kecik HUT/HUD nie suka mkn nasi dgn durian. pelik ke? tak lah pelik biasa je. entah mcm mana dlm byk2 kenangan dgn dye boleh pulak aku teringat favourite food dye nasi durian. =,= entah laa...agaknya dye ingat aku lagi ke tak kan. ;) lepas nampak hud tu ibu panggil. aku pon pegi lah kat ibu. kat sebelah ibu ade seseorang budak perempuan. tak kenal lah sape. aku pon salam lah dgn dye siap cium tangan lagi tu! haha... aku ingatkan org tu lebih tua dari aku, aku pon salam cium lah tangan dye dah nak hormat org lebih tua mcm tu lah kan? XD dye pon terkejut tgk aku salam cium tangan dye. ibu pon ckp lah, "ini sepupu ibu, umur dye sebaya dgn kamu lah" aku pon... haa? *blur+malu(sebab g cium tangan dye! XD) haha... nama dye, erm Noranisah sebaya kite lah 15tahun kan. baik org nyaa manis je. :)

THIRD EID

raya ketiga? bangun pagi+rehat+relaks+packing barang+balik kl+sampai rumah+update blog. haha... kBYE, :D

No comments:

Post a Comment